Mahjong-opas

Linghua Jiao on mahjongin maailmanmestari

Utrechtissa pelatut World Mahjong Championship -kisat voitti kiinalainen Linghua Jiao. Kakkoseksi tuli ranskalainen Olivier Boivin ja kolmanneksi itävaltalainen Elisabeth Frischenschlager. Jiao keräsi turnauksessa 32 pöytäpistettä. Turnauksessa pelattiin yhdeksän kierrosta, joista kustakin voi saada neljä pistettä, joten 32 pistettä tarkoitti lähes jokaisen kierroksen voittamista.

Turnaukseen osallistui kaikkiaan 208 pelaajaa, mutta ei lainkaan suomalaisia. Koko tuloslista MahjongNewsissä. Kiina voitti myös maiden mestaruuden, johon laskettiin jokaisesta osallistujamaasta kolme parasta pelaajaa. Kakkoseksi tuli Ranska ja kolmanneksi Tanska. Maiden tulokset.

Edellisen kerran kisat pelattiin vuonna 2007 Chengdussa Kiinassa, jolloin voiton vei kiinalainen Li Li. Li ei ollut tänä vuonna puolustamassa titteliään.

Tässä turnauksessa pelattiin virallisilla kiinalaisilla Mahjong Competition Rules -säännöillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *