Mahjong-opas

Chan Tak-Kwan on WSoM-mestari

Vähän ennen World Mahjong Championshipia pelattiin World Series of Mahjong, toinen suuri mahjong-turnaus. Sen voittajaksi selviytyi Chan Tak-Kwan, 34-vuotias huonekalukauppias Hong Kongista. Kakkoseksi tuli Pao Jin-Long samoin Hong Kongista ja kolmanneksi Yang Xun-Zhi Taiwanista.

Tak-Kwan kuittasi voitostaan noin 18 000 euroa. Palkintorahoja jaettiin tällä kertaa hieman vaatimattomammin, sillä kaksi edellistä voittajaa saivat kukin 500 000 dollaria. Uusi  turnausjärjestelmä jakoi rahaa pelaajille aikaisempaa tasaisemmin turnauksen aikana kerättyjen pisteiden mukaan.

Tuloslista on varsin aasialaispainotteinen ja australialaisetkin pelaajat ovat nimiltään aasialaisia. 32 parhaan joukossa ainoa ei-aasialainen nimi on ReachMahjong.comista tuttu Jenn Barr sijalla 16. Turnauksessa oli yhteensä yli 200 pelaajaa yli kymmenestä eri maasta.

Tässä turnauksessa pelattiin Alan Kwanin kehittämillä World Series of Mahjong -säännöillä. Lisätietoja turnauksesta löytyy World Seriesin nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *