Mahjong-opas

World Seriesiin uusi turnausformaatti

World Series of Mahjong uusii turnausformaattinsa. Aikaisemmassa systeemissä pelaajia eliminoitiin nopeammin, nyt varmistetaan, että kaikki saavat pelata enemmän.

Turnauksen aluksi pelataan kuusi alkukierrosta, joiden aikana pelataan 16 kättä kierrosta kohti. Nämä kierrokset urakoidaan ensimmäisen kahden päivän aikana. Kolmantena päivänä pelataan kaksi pudotuskierrosta ja finaalikierros.

Turnauksen säännöistä vastaavan Alan Kwanin mukaan muutos lähti pelaajien tyytymättömyydestä. Aikaisempi formaatti perustui muiden pelien turnauksiin, eikä ottanut huomioon mahjong-pelaajien erityistoiveita. Nyt varmistetaan, että kaikki saavat pelata vähintään kuusi täyttä kierrosta. Aikaisemmin turnauksesta saattoi pudota huomattavasti nopeammin.

Alkukierrosten 16 parasta pelaajaa pääsee jatkoon. Pisteiden ynnäämisen sijasta lasketaan kuitenkin match pointeja. Ne saadaan yksinkertaisesti ottamalla pelipisteiden neliöjuuri. Näin korostetaan taitavan pelaamisen asemaa ja ohjataan pelaajia välttämään holtitonta riskinottoa isojen pisteiden toivossa, kertoo Alan Kwan.

Finaalipäivän aikana joka kierroksella pudotetaan puolet pelaajista pois, joten finaaliin jää vain neljä parasta.

Myös palkinnot on uusittu. Rahoja ei jaeta enää sijoituksen perusteella vaan pelipisteiden mukaan. Palkintopotissa on jokaiselta pelaajalta 5 000 Hong Kongin dollaria (1 HKD = 0,12 USD) ja tämä potti jaetaan neljään osaan, joista yksi jaetaan alkukierroksilla ja kolme finaalipäivän kolmella kierroksella.

Alkukierroksella rahoille pääsee kahdeksasosa pelaajista (tai 32, kumpi nyt on suurempi luku) ja nämä pelaajat jakavat potin suoraan pisteidensä mukaisesti. Finaalikierroksilla kaikki saavat rahaa, mutta ennen rahojen jakamista jokaisen pelaajan pisteisiin lisätään 250 pistettä.

Lähde: New Tournament Format for WSoM 2010.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *