Mahjong-opas

Miika Nikula voitti MCR-mestaruuden

Ensimmäinen suomalainen mahjong-turnaus on pelattu. MCR Open Finnish Mahjong Championship 2009 jäi lopulta melko pieneksi turnaukseksi, sillä osallistujia saatiin vain kahdeksan. Turnauksen voitti Miika Nikula, joka saalisti 10 pöytäpistettä.

Täydelliset tulokset:

 1. Miika Nikula (10/333)
 2. Ioana Nafornita (9/315)
 3. Samuli Reunanen (7/109)
 4. Hannu Pajula (4/-63)
 5. Topi Musto (4/-97)
 6. Deni Seitz (4/-166)
 7. Janne Nikula (3/-170)
 8. Ilkka Kosunen (1/-271)

Jos joku turnaukseen osallistuneista sattuu tämän lukemaan, olisi kiva kuulla lisää, miten tämä Suomen ensimmäinen virallinen MCR-turnaus oikein meni.

3 thoughts on “Miika Nikula voitti MCR-mestaruuden

 1. Hei ,

  Toimin kyseisessä turnauksessa tuomarina ja korvasin yhtä puuttuvaa pelaajaa. Tunnelma oli ystävällinen, mutta kilpailuhenkinen. Mitään ongelmia ei sääntöjen noudattamisen tai rehellisen pelin suhteen havaittu. Pelaajien verrattain vähäinen kokemus turnauksista ilmeni lähinnä verkkaisen pelitahdin muodossa, toisaalta kun kierroksille oli varattu riittävästi aikaa (taisi olla 2h 15min), niin siellä 3 tuulta / kierros paikkeilla oli se määrä mitä kerittiin pelaamaan. Esimerkiksi EM-kisoissa kahden tunnin peliajoilla hitaan puoleiset pelaajat pelaavat sen 3 tuulta kierroksessa, joten tällä mittapuulla turnaus oli kansainvälistä tasoa.

  Kilpailijoita ei montaa pöydällistä ollut, mikä ehkä ei yllätä, koska aktiivisia MCR pelaajia ei käsittääkseni kovin paljon Suomesta löydy, eikä toisaalta turnaus ollut kovin tehokkaasti mainoistettu.

  Alkuperäisen viestin nimilistaan pieni korjaus: toiseksi tullut pelaaja on Ioana Nafornita.

  Ystävällisin terveisin,
  Hannu Pajula

 2. Terve,

  Onko tietoa milloin/missä seuraava turnaus Suomessa pidetään? Täällä Oulun suunnalla voisi olla parikin potentiaalista osallistujaa.

 3. Ei ole tietoa, mutta uutisoin toki, jos minulle turnauksista tiedotetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *