Mahjong-opas

Koji Idota voitti OEMC:n

Badenissa pelattu Open European Mahjong Championship eli OEMC päättyi japanilaisjuhliin, kun turnauksen voitti Koji Idota. Euroopanmestariksi kruunattiin kakkoseksi tullut Sveitsin Bo Lang, eurooppalaisista paras. Joukkuekisan voitto meni Japaniin Kyoto Teamille.

Turnaus oli kärjen osalta vähintäänkin tasainen, sillä neljällä parhaalla pelaajalla oli sama määrä pöytäpisteitä, 28. Pöytäpisteitä jaetaan 4 pistettä voitosta, 2 pistettä kakkossijasta ja yksi piste kolmannesta sijasta. Turnauksessa pelattiin yhdeksän kierrosta, joten paras mahdollinen pistemäärä olisi ollut 36.

Kahden kärki erottui kuitenkin tasapelit ratkaisevien minipisteiden osalta selvästi. Idotalla oli minipisteitä 995 ja Langilla 936, kun kolmanneksi tullut Italian Luca Gavelli keräsi vain 620 pistettä. Minipisteet ovat pelin aikana kerätyt pisteet. Idota keräsi ensimmäisellä kierroksella huikeat 323 pistettä ja pelasi pari yli 200 pisteen kierrosta, joten voitto tuli yhdestä varsin huonosta kierroksesta huolimatta.

Paras suomalainen oli sijalle 14. päässyt Topi Musto, joka keräsi 23 pöytäpistettä ja voitti neljä kierrosta. Hannu Pajula oli 11 pöytäpisteellä sijalla 122. Yhteensä turnaukseen osallistui 152 pelaajaa. Lisätietoja turnauksen tuloksista löytyy OEMC:n sivuilta.

Luca Gavalli (ITA), Koji Idota (JAP), Bo Lang (SWI). Kuva: OEMC

Luca Gavalli (ITA), Koji Idota (JAP), Bo Lang (SWI). Kuva: OEMC

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *