Mahjong-opas

Cherry Blossom -turnaus

Alankomaiden Nijmegenissä pelattiin 28. helmikuuta Cherry Blossom -turnaus, perinteikäs riichi-turnaus. Turnaukseen osallistui 56 pelaajaa — ei siis valtavan suurta määrää, mutta oikein mukavasti sittenkin. Viimeinen kierros ratkaisi voittajaksi Désirée Heemskerkin, joka oli Alankomaiden mahjong-rankingin ykkönen jo ennen tätä turnausta.

Alankomaiden Nijmegenissä pelattiin 28. helmikuuta Cherry Blossom -turnaus, perinteikäs riichi-turnaus. Turnaukseen osallistui 56 pelaajaa — ei siis valtavan suurta määrää, mutta oikein mukavasti sittenkin. ”Europassa on pieni, mutta hyvin fanaattinen riichi-yhteisö, jossa on useita erinomaisia pelaajia”, kommentoi Martin Rep, MahjongNewsin ylläpitäjä ja yksi turnauksen järjestäjistä, ja jatkoi: ”Mielestäni riichin tulevaisuus Euroopassa näyttää valoisalta. Säännöt ovat sekä jännittävät että erittäin hyvin tasapainotetut. Ei sovi unohtaa, että riichi on maailman suurin mahjong-säännöstö, jolla on laajasti hyväksytyt kansainväliset säännöt.”

Turnauksen ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa oli Marianne Croeze, Alankomaiden mahjong-rankingin kakkonen. Croezen kohtalo oli lopulta kehnompi, sillä hän sijoittui sijalle 40. Viimeinen kierros ratkaisi voittajaksi Désirée Heemskerkin, joka oli Alankomaiden mahjong-rankingin ykkönen jo ennen tätä turnausta.

Alankomaalaisten pelaajien lisäksi mukana oli joukko saksalaisia, yksi britti, yksi portugalilainen ja Suomen Tom Mustonen. Tomin sijoitus oli tällä kertaa vähän Reach Austrian kolmossijaa vaisumpi, 54. eli kolmanneksi viimeinen. Ensimmäisen kierroksen -58 500 pistettä teki varmasti kipeää, samoin viimeisen kierroksen -29 900. Neljään kierrokseen mahtui vain yksi voitollinen kierros.

Jotain positiivistakin sentään: Tom suunnittelee riichi-turnauksen järjestämistä Helsingissä joko loppuvuodesta tai keväällä 2010. Tarkoitus olisi järjestää jotain melko pienimuotoista, mutta kuitenkin siten, että mukaan saataisiin houkuteltua ulkomaalaisiakin pelaajia. Mikäli lukijoilla on mielenkiintoa osallistua turnauksen järjestelyihin, voin välittää yhteystietojanne Tomille.

Lisätietoja Cherry Blossomista ja tarkat tulostaulut löytää MahjongNewsistä. Muoks: Myös Reach Mahjongissa on Cherry Blossom -juttua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *