Mahjong-opas

Draamaa Moskovassa

Moskovassa pelattiin hiljattain ensimmäinen MERS- eli Mahjong European Ranking System -luokitettu turnaus. Turnaus oli melkoinen floppi, ainakin järjestäjänsä mielestä. Turnauksen järjestänyt Mark Chizhenok (jos joku osaa kertoa, miten herran nimi pitäisi suomeksi kirjoittaa, saa kertoa) on pyytänyt Euroopan Mahjong-liittoa jättämään turnauksen huomiotta.

Chizhenokin mukaan venäläiset pelaajat eivät olleet vielä valmiita tällaiseen turnaukseen. Viralliset kiinalaiset säännöt olivat monille liian vaikea tai epämiellyttävä juttu ja osa pelaajista poistui turnauksesta tämän vuoksi. Säännöistä saatiin myös aikaiseksi runsaasti riitaa ja väittelyä.

Lopulta turnaukseen osallistui 18 pelaajaa ja voiton vei itävaltalainen Alexander Doppelhofer 22 pöytäpisteellä. Euroopan Mahjong-liiton johtajan Uwe Martensin mukaan turnauksen MERS-luokitus on voimassa, sillä itse turnausta ei järjestetty huonosti, vaikeudet johtuivat vain pelaajista.

Kurjin turnausreissu oli hollantilaisella Sandra van de Berktillä, joka saapui Moskovaan vain saadakseen selville, että hotellia, jossa hänellä oli varaus, ei ollutkaan. Huone oli maksettu jo etukäteen, mutta annetusta osoitteesta löytyi vain asuntoja. Hups. Van de Berkt sai lopulta huoneen lentokenttähotellista, mutta ei onnistunut löytämään turnauspaikalle ja joutui siten jättämään turnauksen väliin. Toivottavasti hotellihuone oli edes maksettu luottokortilla, jolloin rahojen takaisinsaamisesta on jotain toivoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *