Mahjong-opas

World Series of Mahjong alkaa

Macaossa alkaa huomenna mahjong MM-kisat eli World Series of Mahjong. Aivan pokerin World Seriesin tasoinen miljoonaralli tämä kisa ei ole, mutta turnauksen palkintopotissa on sentään miljoona dollaria, josta voittajan osuus on puolet. Turnaus kestää kolme päivää ja seitsemän kierrosta.

Macaossa alkavat huomenna mahjong MM-kisat eli World Series of Mahjong. Aivan pokerin World Seriesin tasoinen miljoonaralli tämä kisa ei ole, mutta turnauksen palkintopotissa on sentään miljoona dollaria, josta voittajan osuus on puolet.

Turnaus kestää kolme päivää ja seitsemän kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella pelaajat jaetaan kahteen ryhmään, joissa kummassakin pelataan kaksi 16 jaon peliä (säännöt ovat tietysti ne viralliset). Ensimmäisen kierroksen jälkeen jatkoon pääsee 256 parasta pelaajaa. Sen jälkeen pelataan yksi peli kerrallaan ja joka pelin jälkeen pudotetaan puolet pelaajista pois. Näin seitsemän kierroksen jälkeen jäljellä on neljä parasta, jotka pelaavat keskenään maailmanmestarin finaalin.

Vuoden 2007 mahjongin maailmanmestari Hui Chung-Lai Kierrokset muuten pelataan melkoista vauhtia: virallisten sääntöjen mukaista 150 minuuttia käytetään, mutta myös vielä nopeampaa 130 minuuttia. 16 jakoa 130 minuuttiin on melkoista haipakkaa! Näkyvät sentään pelaavan viimeisen jaon loppuun asti, mikäli aika loppuu tiilien sekoittamisen jälkeen.

Jos tulevan maailmanmestarin kotimaata pitäisi arvailla, Kiinaa veikkaamalla ei varmaankaan taitaisi saada kovia kertoimia. Nykyinen mestari on Hong Kongista, oheisessa kuvassa myhäilevä Hui Chung-Lai. Mukana on kuitenkin länsimaisiakin pelaajia, joten kukapa tietää, jos vaikka Tanskan Niels Hansen voittaisi.

Tänään ilmeisesti pelataan lämmittelynä pienimuotoinen riichi-turnaus.

Jos aihe kiinnostaa enemmän, tsekkaa World Series of Mahjongin sivut. Myös InternetPokeri uutisoi näemmä aiheesta, osoittaen kiitettävää sivistyneisyyttä pokerisivustoksi. Seurailen tilannetta ja kirjoittelen tänne, mikäli turnauksessa tapahtuu jotain jännittävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *